PBS Holland - Gruntjes Communicatie Vormgeving
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
15602
page-template-default,page,page-id-15602,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PBS Holland

Aan tafel met nationale en internationale architecten

PBS Holland is in ruim 40 jaar uitgegroeid tot marktleider op het gebied van verhoogde vloeren in Nederland (ook wel computervloeren, montagevloeren of installatievloeren genoemd). Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert de vloersystemen geheel in eigen beheer. De naamsbekendheid onder aannemers is groot, maar hier is de concurrentiestrijd ook het hevigst.

 

In de beleidsplannen werd opgenomen om hoger in de beslissingslijn ingang te zoeken. Door op te schuiven in de bouwketen wordt het bedrijf minder afhankelijk van aannemers en dus minder afhankelijk van het vergelijk op basis van prijs alleen. Om de gestelde doelen te bereiken werd omschreven dat: ‘de huidige verdringingsmarkt vraagt om onderscheidend vermogen’. De gunning van de nieuwe doelgroep is meer afhankelijk van factoren als marketing, presentatie, innovatie, kennis van de klantbehoefte en een sterke adviesfunctie.

 

Om dit te bereiken hebben we gekozen voor makkelijke toegang tot uitgebreide technische informatie, de vele toplagen en duidelijk inzicht in de vele gebruikstoepassingen. Ook in look and feel hebben we de middelen van PBS Holland aangepast aan de nieuwe doelgroep. Vorm en functie van alle communicatiemiddelen laten de architect ervaren dat PBS begrijpt waar het voor hem of haar om draait.

PBS

Toepassingsgebieden

Met een verhoogde vloer hoeft de bouwkundige vloer niet te worden afgewerkt en is er alle ruimte voor elektra-, data- en ventilatie voorzieningen. Bij een technische toepassing, zoals bij een datacenter of cleanroom, kunnen ook alle overige (klimaat- en werktuigbouwkundige) installaties onder de vloer geplaatst worden. Evenals brandbeveiligingssystemen en meet & regeltechniek. De meeste vloerpanelen zijn uitneembaar, zodat een snelle toegang naar de installaties beschikbaar is.

Optimale flexibiliteit

Verhoogde vloeren zijn de ideale oplossing voor een flexibele inrichting van een ruimte of gebouw. Nu een datacenter, over vijf jaar een kantoor? Geen probleem. Dankzij het principe van de verhoogde vloer is er niet alleen flexibiliteit op de werkvloer, maar ook in een vastgoed portfolio. Gebouwen zijn makkelijk aan te passen aan veranderende eisen, veilig en duurzaam. Verhoogde vloeren zijn er voor verschillende toepassingen. Grofweg worden zes werkgebieden onderscheiden: kantoren, datacenters, cleanrooms, technische ruimtes, natte ruimtes en tribune vloeren. PBS is de marktleider op het gebied van verhoogde vloeren in Nederland. Ze ontwikkelen, produceren en installeren al hun vloeren in eigen beheer. Als enige leverancier in Nederland beschikken ze over een geavanceerd machinepark waar alle onderdelen van de verhoogde vloeren worden geproduceerd. Dat stelt hen in staat om de kwaliteitseisen op te schroeven naar het hoge niveau waarmee ze zich onderscheiden. Uiteindelijk zal PBS een totaal aanbieder worden die projecten voorziet van zowel vloeren als wanden en plafonds.

PBS
PBS
PBS
PBS
PBS
PBS

Een van de gestelde doelen was duidelijk en informatief in beeld brengen hoe de verschillende oplossingen van PBS bij kunnen dragen aan een flexibele werkvloer. Door niet te fotograferen maar met 3D impressies te werken konden we de werkelijkheid naar onze hand zetten en het beeldmateriaal een geheel eigen karakter meegeven. Alle toepassingen worden nu heel inzichtelijk in beeld gebracht. Beter dan met fotografie zou kunnen. Bovendien zijn de afbeeldingen makkelijk aan te passen om de techniek achter het product optimaal tot zijn recht te laten komen. Door deze benadering kwamen een aantal doelen binnen handbereik. De presentatie werd niet alleen veel duidelijker, het innovatieve karakter werd extra onderstreept. Bovendien werden door het inzetten van animaties en ‘exploded views’ de potentiële opdrachtgevers beter geïnformeerd over de technische mogelijkheden.

Het principe van een PBS verhoogde vloer

Met een verhoogde vloer hoeft de bouwkundige vloer niet te worden afgewerkt en is er alle ruimte voor elektra-, data- en ventilatie voorzieningen. Bij een technische toepassing, zoals bij een datacenter of cleanroom, kunnen ook alle overige (klimaat- en werktuigbouwkundige) installaties onder de vloer geplaatst worden. Evenals brandbeveiligingssystemen en meet & regeltechniek. De meeste vloerpanelen zijn uitneembaar, zodat een snelle toegang naar de installaties beschikbaar is.

PBS

Onderconstructies

De onderconstructie is de basis van iedere vloer. De hoogte, het gewicht dat gedragen moet worden en het toepassingsgebied zijn van invloed op de juiste keuze. De type onderconstructies zijn grofweg te verdelen in een ‘vijzel constructie’ of – voor het zwaardere werk een ‘kokerwerk’. Voor beide typen zijn vele varianten mogelijk.

PBS

Panelen

Een vijftal opties, geschikt voor uiteenlopende functies: hout, hout met een melamine laklaag, calciumsulfaat, aluminium en messing en groef.

PBS

Toplagen

Toplagen komen in veel verschillende varianten en materialen. Afhankelijk van de toplaag die je kiest heeft PBS Holland een selectie gemaakt voor de perfecte keuze tussen technisch-functionele,  stijlvol of modieuze toepassingen.

PBS

Accessories

De functionele oplossingen en uitbreidingen maken het gebruik van een verhoogde vloer nog praktischer en comfortabeler.

PBS

Marketing tools

De marketing boodschap is verschoven van ‘wij maken goede verhoogde vloeren’ naar ‘wij zijn expert op het gebied van verhoogde vloeren, kennen de problematiek èn de oplossingen’. Dat heeft geleid tot een uitgebreide website waarmee ook de sales heel inzichtelijk kan maken wat PBS voor de opdrachtgever kan betekenen. Met behulp van ‘downloadable productleaflets’ en de animaties kan optimaal worden geadviseerd. Bekijk de PBS website op: https://pbsholland.com

PBS

Salestools

Van degelijke aanbieder van verhoogde vloeren werd PBS getransformeerd naar innovatieve specialist die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en wensen van aannemers èn architecten. Zonder oude waarden los te laten is de positionering van PBS verschoven. Het bedrijf wordt niet enkel meer gezien als onderaannemer, maar wordt steeds vaker eerder bij het bouwproces betrokken. Met als voorlopig hoogtepunt – na een monster naar een aannemer gestuurd te hebben – een offerteaanvraag van architectenbureau OMA van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas! Of de communicatiemiddelen hierin doorslaggevend zijn geweest `zal altijd een vraag blijven.

PBS

Corporate ID

De restyling van het logo, het gebruik van materialen en het uitgekiende ontwerp zijn consequent doorgevoerd in de gehele huisstijl.

Geïnspireerd geraakt en zin in een samenwerking?