JIGGI Safe Cutting Blade System - Gruntjes Communicatie Vormgeving
Mooi is geen argument. Ontwerp door Stefan van der Heijden. Doel is een effectief ontwerp met een duidelijke doelstelling. Wij zijn gespecialiseerd in het eerlijk en transparant visualiseren van een vraagstuk.
Concept design, graphic design, corporate design, packaging design, product design, shop-in-shop design, beursstand design, 3D visualization, coin design, truck signing, car signing, animation design, website design, app design, photoshoot, photoshop, magazine design, point-of-sale design, stationary design.
15594
page-template-default,page,page-id-15594,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

JIGGI Safe Cutting Blade System

JIGGI, The Safe Cutting Blade System

Daka Plastics B.V. biedt een vooruitstrevende oplossing voor het afscheuren van folies in keukenverpakkingen. Veilig, scherp en 100% voedsel veilig. Vijfentwintig jaar geleden is Jiggi begonnen als een goed idee. Om te visualiseren welk probleem Jiggi oplost hebben we het product gefotografeerd in zijn natuurlijke omgeving. Geen geknoei met moeilijk afscheuren, maar de focus op veiligheid en gemak.

JIGGI

Het product

Inmiddels is het een innovatieve oplossing met zorg en tot in detail uitgewerkt. Jiggi is het resultaat van vooruitdenken. Dutch design, gepatenteerde innovatie en ISO gecertificeerd.

JIGGI

Het concept

Het concept van Jiggi brengt innovatie en techniek effectief samen. Ze ontwikkelden een speciaal zaagje van papier of kunststof, Jiggi genaamd. Jiggi is perfect geschikt voor het eenvoudig afscheuren van vershoud-, aluminiumfolie en bakpapier. Het Jiggi concept draait natuurlijk om het gepatenteerde zaagsysteem. De oorspronkelijke doelstellingen zijn tijdens de verdere ontwikkeling nooit uit het oog verloren. Jiggi moet veilig in gebruik en voedsel veilig zijn. De zaagjes mogen niet slijten tijdens het gebruik en het belangrijkste: Het totale systeem moet eenvoudig en low budget toe te passen zijn door verpakkers, drukkers en converters. Bekijk de volledige Een animatie van het concept hier.

JIGGI

Fotoshoot Themabeeld

Om de belangrijkste eigenschappen van Jiggi te visualiseren ontwikkelden we een enthousiasmerend, technisch en herkenbaar beeld. Geen saaie productfoto, maar een afbeelding van een zorgeloos zwevend persoon die omringd wordt door het zaagje. Jiggi is immers vlijmscherp, maar je snijdt je vingers er niet aan. Om de aandacht te vestigen op het zaagje is ervoor gekozen om het model te voorzien van een zwarte mouwloze jurk die in de donkere achtergrond op zal gaan. Om dezelfde reden is gekozen voor ingetogen – niet te opvallende – accessoires. Door te kiezen voor een wijde jurk wordt het gevoel van zweven extra geaccentueerd. Bij de visagie en het kapsel is gekozen voor strakke scherpe lijnen die bij het scherpe product passen. Bekijk The Making Of Movie hier.

The Cutting Blades

Door de speciale productiemethode en het gebruik van papier of kunststof is Jiggi volledig vrij van minuscule splinters. Daarom is Jiggi beloond met een certificaat voor 100% voedselveiligheid. Met de applicator is Jiggi bovendien probleemloos aan te brengen in diverse verpakkingen. Bij het ontwerp van de bedrukking van de zaagjes is inspiratie gehaald uit ‘jigsaw’ decoupeerzagen. Ook de naam en het logo komen voort uit deze gedachte.

JIGGI

De machine

Om het zaagje aan te brengen op de kartonnen doosjes is een machine ontwikkeld. Naar gelang de behoefte is de machine leverbaar in verschillende versies voor diverse capaciteiten. Omdat de machine zich moeilijk laat fotograferen en we er een animatie van willen maken om de werking te visualiseren hebben we ervoor gekozen de machine in 3D na te tekenen. Dit geeft de nodige vrijheid om met het materiaal aan de slag te gaan en levert tegelijkertijd de mogelijkheid de stijl van de close-up’s te controleren.

JIGGI

Corporate ID, Marketing- en Salestools

We ontwikkelen diverse middelen voor zowel on- als offline. Denk hierbij aan een huisstijl, website, brochures en een B-To-B Movie die het gehele verhaal in één keer duidelijk maakt aan een potentiële klant aan de andere kant van de wereld. Bekijk de film hier. 

JIGGI
Geïnspireerd geraakt en zin in een samenwerking?